APLICACIONS DELS NOSTRES PRODUCTES

 • PINTURA INDUSTRIAL

  Oferim el ventall de micronitzats de barita natural més ampli del mercat per a la producció de tot tipus de pintura industrial líquida o en pols. Entre les aplicacions més importants hi trobem la pintura per a automoció, anticorrosiva, marina, vial, paviments, etc. L’ús de talc, mica o quars també és habitual en aquest sector.

  Les vendes a pintura industrial són el mercat més important de la companyia. Els nostres fabricats milloren la dispersió dels sòlids i la inèrcia química. Amb la família d’articles Blanc Roc® podreu substituir l’ús de barita precipitada i estendre el TiO2 mentre es treballa amb productes més ecològics. A més aporta estabilitat química, protecció anticorrosiva i bon índex de refracció entre d’altres qualitats. A banda dels estàndards BariStar ® i BariFlor ®amb talls granulomètrics de 8 a 80 micres, oferim una gamma especial sense fins per a productes mats: BariZero®.

  A més disposem de diferents gammes de silicats en forma de talcs, miques o caolins que actuen com a efecte barrera contra la humitat gràcies a la seva laminaritat i aporten molt bona resistència al polit, bon nivell de brillantor, aïllament tèrmic i acústic i ajuden a l’anivellament del film.

  MÉS
 • PINTURA DECORATIVA

  En el món de la decoració d’interiors i exteriors s’ofereixen gran varietat de recobriments que s’apliquen sobre tot tipus de superfícies: ciment, guix, fusta, metall, formigó, plàstic, etc. i tots ells poden ser optimitzats amb l´ús de les càrregues minerals adequades. En pintures DIY s’ha estès el consum de fórmules lliures de dissolvents on s’utilitzen matèries primeres naturals com les del nostre catàleg.

  Per exemple, la gamma de dolomites naturals Dolkron® aporta opacitat i resistència química a les pintures blanques per a ús exterior. Els talcs Talkron® i els caolins KaoFlor® donen suavitat al tacte en pintures interiors de base aquosa i capacitat per a repel·lir la humitat en pintures per a l’exterior. Gràcies a una excel·lent laminaritat, permeten acabats òptims en pintures setinades i imprimacions per a fusta. Les barites naturals BariStar® no només aporten nivell de blanc i redueixen l’absorció d’oli, sinó que també ajuden a millorar la resistència i durabilitat de les pintures exteriors sotmeses a les inclemències meteorològiques.

  MÉS
 • PLÀSTICS

  En un sector tan complex com el dels plàstics, l’ús de càrregues minerals tant en processos d’extrusió com d’injecció directa és generalitzat.

  A la producció de masterbatch, els talcs Talkron® milloren la resistència mecànica, la flexibilitat i l’estabilitat dimensional. Amb les barites BariStar® i BariFlor® s’aconsegueix densitat i resistència química.

  En el món de les canonades, l’ús dels nostres fabricats aporta qualitats d’insonorització i densitat al producte final. Triant la distribució de partícules més convenient ajudem als nostres clients a complir amb els nivells més alts de qualitat.

  Apart dels productes estàndards, la nostra tecnologia permet adaptar-nos als requeriments individualitzats de cada productor. A més, amb la família Blanc Roc® optimitzaran l’ús del pigment gràcies al seu nivell de blanc.

  Tots el productes compleixen amb les principals normes europees de contacte amb aliments (per a productes d’embalatge, etc.) i amb la EN-71 part 3 per a la seguretat de les joguines.

  MÉS
 • AÏLLAMENTS

  Gràcies a les característiques pròpies del mineral de barita i la correcta mida de les partícules dels productes BariFlor®, BariNit® i BariStone® s’aconsegueix crear una barrera que impedeix la propagació del so, de la calor i dels rajos X en panells i revestiments de diferents tipus.

  A la indústria de l’automoció s’aplica en moquetes i recobriments del capó per a isolar l’habitacle del soroll del motor.

  La família de miques MicaFlor® també aporta aïllament elèctric i tèrmic.

  MÉS
 • CONSTRUCCIÓ

  Les raons principals per a la incorporació de barites naturals com ara els Blanc Roc®, BariStar® i BariFlor® a les formulacions de morters, massilles i adhesius són la seva resistència mecànica i química així com l’elevat pes específic i un baix nivell d’absorció d’oli. Totes aquestes característiques permeten elaborar productes d’alta concentració en sòlids i així s’aconsegueix reduir costos estalviant contingut de resina.

  Igual que en el cas dels aïllaments, les silicones es beneficien de la capacitat d’esmorteir els sorolls de la barita quan s’utilitzen en perfils metàl·lics i muntatge de vidres d’ automoció i construcció.

  MÉS
 • FRICCIÓ

  Una de les aplicacions més comuns de la barita natural micronitzada és la fabricació de pastilles de fre tant per a la indústria de l’automoció com per a la ferroviària. El control de la composició química en aquest sector és crucial doncs afecta a la capacitat final de frenada. A mineralia® comptem amb la tecnologia per adaptar-nos als requeriments específics de cada client, o bé, oferir productes estàndard dins de la gamma BariFlor®.

  MÉS
 • FORMIGÓ

  En el context d’una demanda creixent de formigons d’alta densitat per a grans obres públiques com ara molls, ponts o sales de rajos X a hospitals, a mineralia® hem desenvolupat la família de productes BariStone®. Aquests productes, gràcies a la seva alta densitat, tenen la capacitat d’aïllar la radiació dels rajos X, UV i Gamma.

  Amb el nom de BariStone® oferim àrids concentrats de barita en diverses distribucions granulomètriques que responen als requeriments del sector i ajuden a millorar l’eficiència del procés de fabricació del formigó.  

  MÉS
 • ALTRES

  En un món en constant evolució, a mineralia® estem sempre atents als nous desenvolupaments en el món dels minerals micronitzats i apliquem la nostra tecnologia per a continuar oferint el ventall de micronitzats de barita, talc, mica, dolomita, caolí, quars i pissarra més convenient per a tots els sectors industrials.

  MÉS